Kaltakari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaltakari

Kaltakari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaltakarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaltakari on noin sijalla 12 000.

Kaltakari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaltakari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaltakari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калтакари tarkoittaa nimeä Kaltakari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caldacarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaltakari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaltrina Kaltakari tai Kale Kaltakari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaltakari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaltakari i Finland. Surname Kaltakari in Finland.

©Tuomas Salste