Kaltti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaltti

Kaltti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kaltti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 54

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaltti on noin sijalla 11 000.

Kaltti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaltti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaltti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaltti

Kaltti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaltti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaltti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaltti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaltintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaltti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Калтти tarkoittaa nimeä Kaltti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caltj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaltti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaltrina Kaltti tai Kale Kaltti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaltti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaltti i Finland. Surname Kaltti in Finland.

©Tuomas Salste