Kälvinmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kälvinmäki

Kälvinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kälvinmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kälvinmäki on noin sijalla 18 000.

Kälvinmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kälvinmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kälvinmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяльвинмяки ("Kjalvinmjaki") tarkoittaa nimeä Kälvinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kälfwinmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kälvinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kalvinmaki tai Kaelvinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kälvinmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kälvinmäki i Finland. Surname Kälvinmäki in Finland.

©Tuomas Salste