Kämäräinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kämäräinen

Kämäräinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 400:s suomalainen on Kämäräinen.

Kämäräisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1876 max

v. 2014 2282

v. 2015 2287

v. 2016 2285

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kämäräinen on noin sijalla 350.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Kämäräinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Kämäräinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kämäräinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kämäräinen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kämäräinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kämäräinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 376 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kämäräisiä on 2 285.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Kämäräisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 135 Kämäräisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kämäräisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kiuruvesi (27 vainajaa), Kuusamo (17) sekä Rantasalmi (16). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kämäräinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 68.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Kämäräinen tai Kämäräisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kämäräinen

Kämäräinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kämäräinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kämäräinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kämäräinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kämäräisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kämäräinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kämäräiset ulkomailla

Ruotsissa Kämäräinen oli 133 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kæmæræinen oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кямяряйнен ("Kjamjarjainen") tarkoittaa nimeä Kämäräinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kämeräin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kämäräinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kamarainen tai Kaemaeraeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kämäräinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kamarainen.com, kamarainen.net, kamarainen.eu, kamarainen.fi, kamarainen.info, kamarainen.name, kamarainen.org, kamaraiset.com, kamaraiset.eu, kamaraiset.fi, kamaraiset.info, kamaraiset.name, kamaraiset.net, kamaraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kämäräinen i Finland. Surname Kämäräinen in Finland.

©Tuomas Salste