Kangas-Hynnilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangas-Hynnilä

Kangas-Hynnilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kangas-Hynnilä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangas-Hynnilä on noin sijalla 16 000.

Kangas-Hynnilä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangas-Hynnilä on melko pitkä nimi.

Kangas-Hynnilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kangas-Hynnilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангас-Хюнниля ("Kangas-Hjunnilja") tarkoittaa nimeä Kangas-Hynnilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangas=Hÿnnilä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangas-Hynnilä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kangas-Hynnila tai Kangas-Hynnilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kangas-Hynnilä tai Kaneli Kangas-Hynnilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangas-Hynnilä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kangas-Hynnilä i Finland. Surname Kangas-Hynnilä in Finland.

©Tuomas Salste