Kangasharju: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangasharju

Kangasharju on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kangasharjujen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 149 max

v. 2014 171

v. 2015 173

v. 2016 173

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasharju on noin sijalla 4 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangasharju on melko pitkä nimi.

Kangasharju on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kangasharju ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kangasharju on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kangasharju on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kangasharju ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kangasharjuja on 173.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1916

Kangasharjuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 13 Kangasharjun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kangasharju, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1990

Sana Kangasharju esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kangasharju

Kangasharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Kangasharju on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kangasharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kangasharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangasharjunpolku, Kangasharjuntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kangasharju-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kangasharjut ulkomailla

Ruotsissa Kangasharju oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасхарью tarkoittaa nimeä Kangasharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangashariu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangasharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kangasharju tai Kaneli Kangasharju.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasharju

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kangasharju.com, kangasharju.fi, kangasharju.eu, kangasharju.info, kangasharju.name, kangasharju.net, kangasharju.org, kangasharjut.com, kangasharjut.eu, kangasharjut.fi, kangasharjut.info, kangasharjut.name, kangasharjut.net, kangasharjut.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kangasharju i Finland. Surname Kangasharju in Finland.

©Tuomas Salste