Kangasniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangasniemi

Kangasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 600:s suomalainen on Kangasniemi.

Kangasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1282 max

v. 2014 1513

v. 2015 1505

v. 2016 1505

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasniemi on noin sijalla 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangasniemi on melko pitkä nimi.

Kangasniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kangasniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kangasniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kangasniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kangasniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 53 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kangasniemiä on 1 505.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Kangasniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 116 Kangasniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kangasniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jalasjärvi (8 vainajaa), Inari (5), Vihanti (4), Tampere (4), Pyhäjoki (4) sekä Kankaanpää (4). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kangasniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 66.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1891–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2005

Sana Kangasniemi, Kangasniemen tai Kangasniemet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kangasniemi

Kangasniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kangasniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 154 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kangasniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kangasniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangasniemenpolku, Kangasniementie, Vanha Kangasniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kangasniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kangasniemet ulkomailla

Ruotsissa Kangasniemi oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасниеми ("Kangasnijemi") tarkoittaa nimeä Kangasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangasniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangasniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kangasniemi tai Kaneli Kangasniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kangasniemi.com, kangasniemi.info, kangasniemi.org, kangasniemet.com, kangasniemet.eu, kangasniemet.fi, kangasniemet.info, kangasniemet.name, kangasniemet.net, kangasniemet.org, kangasniemi.eu, kangasniemi.fi, kangasniemi.name, kangasniemi.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kangasniemi i Finland. Surname Kangasniemi in Finland.

©Tuomas Salste