Kangasrääsiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangasrääsiö

Kangasrääsiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kangasrääsiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasrääsiö on noin sijalla 22 000.

Kangasrääsiö-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangasrääsiö on melko pitkä nimi.

Kangasrääsiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kangasrääsiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасряасиё ("Kangasrjaasijo") tarkoittaa nimeä Kangasrääsiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangasräsiö on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangasrääsiö olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kangasraasio tai Kangasraeaesioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kangasrääsiö tai Kaneli Kangasrääsiö.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasrääsiö

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kangasrääsiö i Finland. Surname Kangasrääsiö in Finland.

©Tuomas Salste