Kangasvieri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kangasvieri

Kangasvieri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kangasvierten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 154 max

v. 2014 227

v. 2015 221

v. 2016 222

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kangasvieri on noin sijalla 3 500.

Verrattuna muihin sukunimiin Kangasvieri on melko pitkä nimi.

Kangasvieri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kangasvieri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kangasvieri on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kangasvieri on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kangasvieri ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 57 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kangasvieriä on 222.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1979–2004
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kangasvieri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kangasvieri

Kangasvieri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kangasvieri on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kangasvieri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kangasvieri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kangasvierentie, Kangasvieri. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kangasvieri-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kangasvieret ulkomailla

Ruotsissa Kangasvieri oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кангасвиери ("Kangasvijeri") tarkoittaa nimeä Kangasvieri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangasfwierj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kangasvieri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kangasvieri tai Kaneli Kangasvieri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kangasvieri

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kangasvieri.com, kangasvieri.eu, kangasvieri.fi, kangasvieri.info, kangasvieri.name, kangasvieri.net, kangasvieri.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kangasvieri i Finland. Surname Kangasvieri in Finland.

©Tuomas Salste