Kankaanpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kankaanpää

Kankaanpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 000:s suomalainen on Kankaanpää.

Kankaanpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2637 max

v. 1985 2594

v. 1998 2659

v. 2014 2760

v. 2015 2747

v. 2016 2754

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaanpää on noin sijalla 300.

Kankaanpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kankaanpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kankaanpää on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kankaanpää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kankaanpää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 436 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kankaanpäitä on 2 754.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kankaanpäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 193 Kankaanpään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kankaanpäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhava (16 vainajaa), Lapua (15) sekä Alajärvi (8). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kankaanpää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 151.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Kankaanpää tai Kankaanpään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kankaanpää

Kankaanpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Kankaanpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 312 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kankaanpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kankaanpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaanpää, Kankaanpäänkatu, Kankaanpäänkuja, Kankaanpääntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kankaanpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kankaanpäät ulkomailla

Ruotsissa Kankaanpää oli 86 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli KANKAANPAA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаанпяа ("Kankaanpjaa") tarkoittaa nimeä Kankaanpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canganpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kankaanpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kankaanpaa tai Kankaanpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kankaanpää tai Kaneli Kankaanpää.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaanpää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kankaanpaa.com, kankaanpaa.fi, kankaanpaa.info, kankaanpaa.net, kankaanpaa.org, kankaanpaa.eu, kankaanpaa.name, kankaanpaat.com, kankaanpaat.eu, kankaanpaat.fi, kankaanpaat.info, kankaanpaat.name, kankaanpaat.net, kankaanpaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kankaanpää i Finland. Surname Kankaanpää in Finland.

©Tuomas Salste