Kankaanperä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kankaanperä

Kankaanperä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kankaanperien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 61

v. 2016 61

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaanperä on noin sijalla 9 700.

Kankaanperä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kankaanperä on melko pitkä nimi.

Kankaanperä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kankaanperä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1980

Sana Kankaanperä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kankaanperä

Kankaanperä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kankaanperä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kankaanperä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kankaanperä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaanperäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kankaanperä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаанперя ("Kankaanperja") tarkoittaa nimeä Kankaanperä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Canganberä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kankaanperä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kankaanpera tai Kankaanperae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kankaanperä tai Kaneli Kankaanperä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaanperä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kankaanperä i Finland. Surname Kankaanperä in Finland.

©Tuomas Salste