Kankaro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kankaro

Kankaro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kankarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankaro on noin sijalla 18 000.

Kankaro-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kankaro on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kankaro ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kankaro

Kankaro (paikannimi)Katuosoitteissa

Kankaro on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kankaro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kankaro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankaronkatu, Kankarontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kankaro-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкаро tarkoittaa nimeä Kankaro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cangarå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kankaro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kankaro tai Kaneli Kankaro.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankaro

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kankaro i Finland. Surname Kankaro in Finland.

©Tuomas Salste