Kankkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kankkonen

Kankkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kankkosten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 225 max

v. 2014 302

v. 2015 302

v. 2016 305

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kankkonen on noin sijalla 2 600.

Kankkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kankkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1925

Kankkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Kankkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kankkosten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa), Kannus (3) sekä Kaarlela (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kankkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1901
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Kankkonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kankkonen

Kankkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kankkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kankkonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kankkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kankkonenstigen, Kankkonenvägen, Kankkosenpolku, Kankkosentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kankkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kankkoset ulkomailla

Ruotsissa Kankkonen oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канкконен tarkoittaa nimeä Kankkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cancoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kankkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kankkonen tai Kaneli Kankkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kankkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kankkonen.fi, kankkonen.net, kankkonen.com, kankkonen.eu, kankkonen.info, kankkonen.name, kankkonen.org, kankkoset.com, kankkoset.eu, kankkoset.fi, kankkoset.info, kankkoset.name, kankkoset.net, kankkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kankkonen i Finland. Surname Kankkonen in Finland.

©Tuomas Salste