Kannisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kannisto

Kannisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 700:s suomalainen on Kannisto.

Kannistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1050 max

v. 2014 1159

v. 2015 1160

v. 2016 1154

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kannisto on noin sijalla 800.

Sanan kannisto merkitys on 'metsästä raivattu alue, jolle puunkannot on jätetty mätänemään'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kannisto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kannisto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kannisto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kannisto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kannisto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kannistoja on 1 154.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1932

Kannistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 96 Kanniston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kannistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Loimaan maalaiskunta (7 vainajaa), Tampere (6) sekä Helsinki (5). Valtaosa asui Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kannisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 79.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1918–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Kannisto tai Kanniston esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kannisto

Kannisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kannisto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 182 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kannisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kannisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Artturi Kanniston tie, Artturi Kannistos väg, Gamla Kannistovägen, Kannisto, Kannistogränden, Kanniston puistotie, Kanniston rantatie, Kannistonkaarre, Kannistonkatu, Kannistonkuja, Kannistonpolku, Kannistontie, Kannistostigen, Kannistovägen, Läntinen Kannistontie, Vanha Kannistontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kannisto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kannistot ulkomailla

Ruotsissa Kannisto oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli KANNISTO.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каннисто tarkoittaa nimeä Kannisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cannistå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kannisto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kannisto tai Kaneli Kannisto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kannisto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kannisto.com, kannisto.eu, kannisto.fi, kannisto.info, kannisto.net, kannisto.org, kannisto.name, kannistot.com, kannistot.eu, kannistot.fi, kannistot.info, kannistot.name, kannistot.net, kannistot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kannisto i Finland. Surname Kannisto in Finland.

©Tuomas Salste