Känsäkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Känsäkoski

Känsäkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Känsäkoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 2014 181

v. 2015 182

v. 2016 182

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Känsäkoski on noin sijalla 4 100.

Känsäkoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Känsäkoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Känsäkoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Känsäkoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Känsäkoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 56 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Känsäkoskia on 182.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1956–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Känsäkoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Känsäkoski

Känsäkoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Känsäkoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Känsäkoski jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Känsäkoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Känsäkoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Känsäkoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кянсякоски ("Kjansjakoski") tarkoittaa nimeä Känsäkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Känsäcoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Känsäkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kansakoski tai Kaensaekoski, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Känsäkoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kansakoski.com, kansakoski.fi, kansakosket.com, kansakosket.eu, kansakosket.fi, kansakosket.info, kansakosket.name, kansakosket.net, kansakosket.org, kansakoski.eu, kansakoski.info, kansakoski.name, kansakoski.net, kansakoski.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Känsäkoski i Finland. Surname Känsäkoski in Finland.

©Tuomas Salste