Kanto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kanto

Kanto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Kanto.

Kantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 562 max

v. 1985 534

v. 2014 579

v. 2015 580

v. 2016 581

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kanto on noin sijalla 1 500.

Kanto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kanto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kanto on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kanto on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kanto ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 29 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kantoja on 581.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1932

Kantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 49 Kannon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (10 vainajaa), Tampere (6), Ranua (5) sekä Peräseinäjoki (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kanto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1911–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Kanto tai Kannon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kanto

Kanto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kanto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kanto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kanto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kannonhaara, Kannonkatu, Kannonkuja, Kannonmutka, Kannontie, Kantokaarre, Kantokatu, Kantokuja, Kantomaantie, Kantopolku, Kantotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kanto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kannot ulkomailla

Ruotsissa Kanto oli 80 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Kanto on ollut 23 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

5818023
Kannot Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Канто tarkoittaa nimeä Kanto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Candå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kanto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kanto tai Kaneli Kanto.

Samankaltaisia nimiä kuin Kanto

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kannot.com, kannot.fi, kannot.info, kanto.com, kanto.eu, kanto.fi, kanto.info, kanto.net, kanto.org, kannot.eu, kannot.name, kannot.net, kannot.org, kanto.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kanto i Finland. Surname Kanto in Finland.

©Tuomas Salste