Kantojärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kantojärvi

Kantojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kantojärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 121 max

v. 2014 141

v. 2015 141

v. 2016 141

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kantojärvi on noin sijalla 5 100.

Kantojärvi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kantojärvi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kantojärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Kantojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1928
Lakanneet yritykset
perust. 1952–2002

Sana Kantojärvi tai Kantojärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kantojärvi

Kantojärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kantojärvi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kantojärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kantojärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kantojärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kantojärvi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kantojärvet ulkomailla

Ruotsissa Kantojärvi oli 48 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kantojærvi oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

141486
Kantojärvet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кантоярви ("Kantojarvi") tarkoittaa nimeä Kantojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Candoierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kantojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kantojarvi tai Kantojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kantojärvi tai Kaneli Kantojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kantojärvi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kantojarvi.com, kantojarvi.fi, kantojarvi.net, kantojarvet.com, kantojarvet.eu, kantojarvet.fi, kantojarvet.info, kantojarvet.name, kantojarvet.net, kantojarvet.org, kantojarvi.eu, kantojarvi.info, kantojarvi.name, kantojarvi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kantojärvi i Finland. Surname Kantojärvi in Finland.

©Tuomas Salste