Kantola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kantola

Kantola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 800:s suomalainen on Kantola.

Kantoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 3029 max

v. 2014 3115

v. 2015 3108

v. 2016 3120

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kantola on noin sijalla 250.

Kantola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kantola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kantola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kantola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kantola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 378 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kantoloita on 3 120.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Kantoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 254 Kantolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kantoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Salla (17 vainajaa), Rovaniemen maalaiskunta (14) sekä Ii (10).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kantola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 179.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1900–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2008

Sana Kantola tai Kantolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kantola

Kantola (paikannimi)Katuosoitteissa

Kantola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 550 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, matalikko, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kantola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kantola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kantola, Kantolankatu, Kantolankuja, Kantolanpolku, Kantolanrinne, Kantolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kantola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kantolat ulkomailla

Ruotsissa Kantola oli 242 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kantola oli 9 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

31202429
Kantolat Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 603 henkeä, joiden sukunimi oli KANTOLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кантола tarkoittaa nimeä Kantola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Candola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kantola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kang Kantola tai Kaneli Kantola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kantola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kantola.com, kantola.name, kantola.net, kantola.org, kantolat.fi, kantolat.net, kantola.eu, kantola.fi, kantola.info, kantolat.com, kantolat.eu, kantolat.info, kantolat.name, kantolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kantola i Finland. Surname Kantola in Finland.

©Tuomas Salste