Kaplas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaplas

Kaplas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaplaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 225 max

v. 2014 240

v. 2015 238

v. 2016 238

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaplas on noin sijalla 3 300.

Sanan kaplas merkitys on 'tukipuu'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kaplas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaplas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1932

Kaplaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Kaplaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaplaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nuijamaa (5 vainajaa), Viipuri (5), Suonenjoki (4) sekä Joroinen (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaplas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1922–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1990

Sana Kaplas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaplas

Kaplas (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaplas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaplas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaplas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaplaankatu, Kaplas, Kaplaskuja, Kaplasraitti, Kaplastie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaplas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каплас tarkoittaa nimeä Kaplas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kapriel Kaplas.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaplas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaplas.fi, kaplas.net, kaplas.com, kaplas.eu, kaplas.info, kaplas.name, kaplas.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaplas i Finland. Surname Kaplas in Finland.

©Tuomas Salste