Käpylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käpylä

Käpylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Käpylä-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 180 max

v. 2014 242

v. 2015 241

v. 2016 242

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käpylä on noin sijalla 3 200.

Käpylä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Käpylä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Käpylä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Käpylä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Käpylä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 35 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Käpylä-nimisiä on 242.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1890-1923

Käpylä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Käpylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Käpylä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1922–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2001

Sana Käpylä tai Käpylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Käpylä

Käpylä (paikannimi)Katuosoitteissa

Käpylä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 142 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty, rakennus, rautatieliikennepaikka, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Käpylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Käpylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Käpylä, Käpylänaukio, Käpylänkatu, Käpylänkuja, Käpylänpolku, Käpylänpuisto, Käpylänraitti, Käpylänrinne, Käpyläntie, Käpylävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Käpylä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяпюля ("Kjapjulja") tarkoittaa nimeä Käpylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kapyla tai Kaepylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Käpylä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kapyla.com, kapyla.fi, kapyla.eu, kapyla.info, kapyla.name, kapyla.net, kapyla.org, kapylat.com, kapylat.eu, kapylat.fi, kapylat.info, kapylat.name, kapylat.net, kapylat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Käpylä i Finland. Surname Käpylä in Finland.

©Tuomas Salste