Käpynen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käpynen

Käpynen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Käpysten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 107

v. 2014 106

v. 2015 106

v. 2016 107

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käpynen on noin sijalla 6 300.

Käpynen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Käpynen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Käpysiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Käpysen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1927
Lakanneet yritykset
perust. 1957–1995

Sana Käpynen tai Käpysen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Käpynen

Käpynen (paikannimi)Katuosoitteissa

Käpynen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Käpynen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Käpynen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Käpysentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Käpynen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяпюнен ("Kjapjunen") tarkoittaa nimeä Käpynen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Käpÿin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Käpynen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kapynen tai Kaepynen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Käpynen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kapynen.com, kapynen.fi, kapynen.eu, kapynen.info, kapynen.name, kapynen.net, kapynen.org, kapyset.com, kapyset.eu, kapyset.fi, kapyset.info, kapyset.name, kapyset.net, kapyset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Käpynen i Finland. Surname Käpynen in Finland.

©Tuomas Salste