Käräjäoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käräjäoja

Käräjäoja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Käräjäojien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 2014 164

v. 2015 168

v. 2016 169

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käräjäoja on noin sijalla 4 400.

Käräjäoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Käräjäoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Käräjäojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Käräjäojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Käräjäoja

Käräjäoja (paikannimi)

Käräjäoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Käräjäoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Käräjäoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяряяоя ("Kjarjajaoja") tarkoittaa nimeä Käräjäoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Keräiäoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Käräjäoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Karajaoja tai Kaeraejaeoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Käräjäoja

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karajaoja.com, karajaoja.eu, karajaoja.fi, karajaoja.info, karajaoja.name, karajaoja.net, karajaoja.org, karajaojat.com, karajaojat.eu, karajaojat.fi, karajaojat.info, karajaojat.name, karajaojat.net, karajaojat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Käräjäoja i Finland. Surname Käräjäoja in Finland.

©Tuomas Salste