Karasti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karasti

Karasti on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Karastien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 125 max

v. 2014 156

v. 2015 154

v. 2016 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karasti on noin sijalla 4 900.

Karasti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karasti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Karasti on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Karasti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Karasti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 39 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Karasti-nimisiä on 150.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1970–2002
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Karasti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Karasti

Karasti (paikannimi)Katuosoitteissa

Karasti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karasti jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karasti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karastinkuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karasti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карасти tarkoittaa nimeä Karasti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carastj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Karasti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karasti tai Karam Karasti.

Samankaltaisia nimiä kuin Karasti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karasti.com, karasti.fi, karasti.net, karasti.eu, karasti.info, karasti.name, karasti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karasti i Finland. Surname Karasti in Finland.

©Tuomas Salste