Kare: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kare

Kare on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kareiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 131 max

v. 1985 112

v. 2014 106

v. 2015 106

v. 2016 106

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kare on noin sijalla 6 400.

Verrattuna muihin sukunimiin Kare on lyhyt nimi.

Sanan kare merkitys on 'aalto, väre'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Kare on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kare ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1924

Kareita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Kareen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kare, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1920–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2004

Sana Kare esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kare

Kare (paikannimi)Katuosoitteissa

Kare on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kare jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kare esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karetie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kare-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kare

Kare on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kare oli yhtenä etunimenä 268 miehellä. Juuri etunimenä Kare onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 106 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (219 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (49).

Kareet ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 145 henkeä, joiden sukunimi oli KARE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каре tarkoittaa nimeä Kare. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karel Kare tai Karen Kare.

Samankaltaisia nimiä kuin Kare

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kare.com, kare.eu, kare.fi, kare.info, kare.net, kare.org, kare.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kare i Finland. Surname Kare in Finland.

©Tuomas Salste