Kareinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kareinen

Kareinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Kareinen.

Kareisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 550 max

v. 2014 569

v. 2015 572

v. 2016 573

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kareinen on noin sijalla 1 500.

Kareinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kareinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kareinen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kareinen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kareinen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 43 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kareisia on 573.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Kareisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 47 Kareisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kareisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tuupovaara (6 vainajaa), Ilomantsi (5) sekä Impilahti (4). Valtaosa asui Pohjois-Karjalassa ja Laatokan Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kareinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1922–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1995

Sana Kareinen tai Kareisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kareiset ulkomailla

Ruotsissa Kareinen oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карейнен tarkoittaa nimeä Kareinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carein on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kareinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kare Kareinen tai Karen Kareinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kareinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kareinen.com, kareinen.fi, kareiset.fi, kareinen.eu, kareinen.info, kareinen.name, kareinen.net, kareinen.org, kareiset.com, kareiset.eu, kareiset.info, kareiset.name, kareiset.net, kareiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kareinen i Finland. Surname Kareinen in Finland.

©Tuomas Salste