Karhapää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karhapää

Karhapää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 10 000:s suomalainen on Karhapää.

Karhapäiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 544 max

v. 2014 564

v. 2015 559

v. 2016 564

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhapää on noin sijalla 1 500.

Karhapää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karhapää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Karhapää on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Karhapää on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Karhapää ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 61 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Karhapäitä on 564.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1923

Karhapäitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Karhapään asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Karhapäiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilomantsi (22 vainajaa), Eno (8) sekä Korpiselkä (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karhapää, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1947–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Karhapää tai Karhapään esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Karhapää

Karhapää (paikannimi)

Karhapää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karhapää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Karhapää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Karhapäät ulkomailla

Ruotsissa Karhapää oli 22 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархапяа ("Karhapjaa") tarkoittaa nimeä Karhapää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhapä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Karhapää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Karhapaa tai Karhapaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karhu Karhapää tai Kara Karhapää.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhapää

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karhapaa.com, karhapaa.net, karhapaa.eu, karhapaa.fi, karhapaa.info, karhapaa.name, karhapaa.org, karhapaat.com, karhapaat.eu, karhapaat.fi, karhapaat.info, karhapaat.name, karhapaat.net, karhapaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karhapää i Finland. Surname Karhapää in Finland.

©Tuomas Salste