Karhuniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karhuniemi

Karhuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Karhuniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karhuniemi on noin sijalla 18 000.

Karhuniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karhuniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karhuniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Karhuniemi

Karhuniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Karhuniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 57 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karhuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karhuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karhuniemenpolku, Karhuniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karhuniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кархуниеми ("Karhunijemi") tarkoittaa nimeä Karhuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carhuniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Karhuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karhu Karhuniemi tai Kara Karhuniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Karhuniemi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karhuniemi i Finland. Surname Karhuniemi in Finland.

©Tuomas Salste