Karila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karila

Karila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Karila-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 262 max

v. 2014 312

v. 2015 316

v. 2016 316

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karila on noin sijalla 2 600.

Karila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1925

Karila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 36 Karilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Karila-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Viipuri (4 vainajaa), Helsinki (3) sekä Kemin maalaiskunta (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1914–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1997

Sana Karila tai Karilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Karila

Karila (paikannimi)Katuosoitteissa

Karila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 110 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karila, Karilankulma, Karilanpolku, Karilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Karilat ulkomailla

Ruotsissa Karila oli 18 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Karila oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

3161810
Karilat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карила tarkoittaa nimeä Karila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kari Karila tai Karin Karila.

Samankaltaisia nimiä kuin Karila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karila.com, karila.eu, karila.fi, karila.net, karila.org, karila.info, karila.name, karilat.com, karilat.eu, karilat.fi, karilat.info, karilat.name, karilat.net, karilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karila i Finland. Surname Karila in Finland.

©Tuomas Salste