Karjala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karjala

Karjala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Karjaloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 286 max

v. 2014 312

v. 2015 308

v. 2016 310

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karjala on noin sijalla 2 600.

Karjala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karjala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Karjaloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Karjalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Karjaloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ilmajoki (5 vainajaa), Oulainen (3), Kurikka (3) sekä Oulu (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karjala, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1893–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Karjala tai Karjalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Karjala

Karjala (paikannimi)Katuosoitteissa

Karjala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 56 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karjala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karjala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläinen Karjalantie, Karjala, Karjalankatu, Karjalankuja, Karjalanpolku, Karjalanpuisto, Karjalanrinne, Karjalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karjala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Karjalat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 303 henkeä, joiden sukunimi oli KARJALA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карьяла tarkoittaa nimeä Karjala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cariala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Karjala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karjala tai Kare Karjala.

Samankaltaisia nimiä kuin Karjala

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karjala.com, karjala.eu, karjala.fi, karjala.info, karjala.net, karjala.name, karjala.org, karjalat.com, karjalat.eu, karjalat.fi, karjalat.info, karjalat.name, karjalat.net, karjalat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karjala i Finland. Surname Karjala in Finland.

©Tuomas Salste