Karjula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karjula

Karjula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Karjula-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 175 max

v. 2014 385

v. 2015 392

v. 2016 396

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karjula on noin sijalla 2 100.

Karjula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karjula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Karjula on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Karjula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Karjula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 16 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Karjula-nimisiä on 396.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1917

Karjula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 15 Karjulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Karjula-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Reisjärvi (6 vainajaa) sekä Sievi (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Karjula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1927
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1987

Sana Karjula tai Karjulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Karjula

Karjula (paikannimi)Katuosoitteissa

Karjula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, suo, talo sekä turvalaite.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karjula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karjula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karjulankuja, Karjulantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karjula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Karjulat ulkomailla

Ruotsissa Karjula oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карьюла tarkoittaa nimeä Karjula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cariula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Karjula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kara Karjula tai Kare Karjula.

Samankaltaisia nimiä kuin Karjula

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karjula.fi, karjula.com, karjula.eu, karjula.info, karjula.name, karjula.net, karjula.org, karjulat.com, karjulat.eu, karjulat.fi, karjulat.info, karjulat.name, karjulat.net, karjulat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karjula i Finland. Surname Karjula in Finland.

©Tuomas Salste