Kärmeniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kärmeniemi

Kärmeniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kärmeniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 122 max

v. 2014 113

v. 2015 115

v. 2016 116

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kärmeniemi on noin sijalla 6 000.

Kärmeniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kärmeniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kärmeniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kärmeniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kärmeniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kärmeniemiä on 116.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1894-1922

Kärmeniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Kärmeniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kärmeniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1973

Sana Kärmeniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kärmeniemi

Kärmeniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kärmeniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 64 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kärmeniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kärmeniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kärmeniementie, Kärmeniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kärmeniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кярмениеми ("Kjarmenijemi") tarkoittaa nimeä Kärmeniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kermeniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kärmeniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Karmeniemi tai Kaermeniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: karmeniemi.com, karmeniemet.com, karmeniemet.eu, karmeniemet.fi, karmeniemet.info, karmeniemet.name, karmeniemet.net, karmeniemet.org, karmeniemi.eu, karmeniemi.fi, karmeniemi.info, karmeniemi.name, karmeniemi.net, karmeniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kärmeniemi i Finland. Surname Kärmeniemi in Finland.

©Tuomas Salste