Karola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karola

Karola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Karola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karola on noin sijalla 10 000.

Karola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Karola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Karolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1903–1909
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1999

Sana Karola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Karola

Karola (paikannimi)Katuosoitteissa

Karola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Karola

Karola on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Karola oli yhtenä etunimenä 272 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 10 000:s nainen oli etunimeltään Karola. Juuri etunimenä Karola onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 55 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Karolat ulkomailla

Tšekissä Karola oli 156 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карола tarkoittaa nimeä Karola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karol Karola tai Karolin Karola.

Samankaltaisia nimiä kuin Karola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karola i Finland. Surname Karola in Finland.

©Tuomas Salste