Kärpijoki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kärpijoki

Kärpijoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kärpijokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 67

v. 2015 65

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kärpijoki on noin sijalla 9 200.

Kärpijoki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kärpijoki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kärpijoki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kärpijoki

Kärpijoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kärpijoki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kärpijoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kärpijoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kärpijoentie, Kärpijoki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kärpijoki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кярпийоки ("Kjarpijoki") tarkoittaa nimeä Kärpijoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kerpijokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kärpijoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Karpijoki tai Kaerpijoki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kärpijoki i Finland. Surname Kärpijoki in Finland.

©Tuomas Salste