Karsikko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Karsikko

Karsikko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Karsikko-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 84

v. 2015 84

v. 2016 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Karsikko on noin sijalla 7 600.

Karsikko-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Karsikko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Karsikko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Karsikko-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Karsikon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1935
Lakanneet yritykset
perust. 1954–1998

Sana Karsikko tai Karsikon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Karsikko

Karsikko (paikannimi)Katuosoitteissa

Karsikko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 43 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Karsikko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Karsikko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Karsikkokuja, Karsikkotie, Karsikonkatu, Karsikonpolku, Karsikonraitti, Karsikontie, Vanha Karsikontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Karsikko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Karsikot ulkomailla

Ruotsissa Karsikko oli 49 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Карсикко tarkoittaa nimeä Karsikko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Carsickå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Karsikko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Karsten Karsikko tai Kara Karsikko.

Samankaltaisia nimiä kuin Karsikko

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Karsikko i Finland. Surname Karsikko in Finland.

©Tuomas Salste