Kaskela: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaskela

Kaskela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaskeloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 311 max

v. 2014 330

v. 2015 331

v. 2016 331

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaskela on noin sijalla 2 400.

Kaskela on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaskela ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1923

Kaskeloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Kaskelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaskeloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sievi (4 vainajaa) sekä Kerava (3). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaskela, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 30.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1942–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2001

Sana Kaskela tai Kaskelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaskela

Kaskela (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaskela on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 57 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaskela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaskela esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaskelankuja, Kaskelanpolku, Kaskelanrinne, Kaskelantanhua, Kaskelantie, Kaskelavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaskela-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaskelat ulkomailla

Ruotsissa Kaskela oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каскела tarkoittaa nimeä Kaskela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasem Kaskela tai Kaste Kaskela.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaskela

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaskela.fi, kaskela.com, kaskela.eu, kaskela.info, kaskela.name, kaskela.net, kaskela.org, kaskelat.com, kaskelat.eu, kaskelat.fi, kaskelat.info, kaskelat.name, kaskelat.net, kaskelat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaskela i Finland. Surname Kaskela in Finland.

©Tuomas Salste