Kaski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaski

Kaski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Kaski.

Kaskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 838 max

v. 1985 833

v. 2014 919

v. 2015 922

v. 2016 923

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaski on noin sijalla 1 000.

Kaski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Kaskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 101 Kasken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 vainajaa), Kortesjärvi (6), Vaasa (4), Turku (4), Evijärvi (4) sekä Jalasjärvi (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 61.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003

Sana Kaski tai Kasken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaski

Kaski (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Heino Kasken katu, Heino Kaskis gata, Kaskenkatu, Kaskenkuja, Kaskenkärki, Kaskenperä, Kaskenpolku, Kaskenpää, Kaskensivu, Kaskentie, Kaskikaarre, Kaskikatu, Kaskikuja, Kaskimaantie, Kaskipiha, Kaskipolku, Kaskirinne, Kaskisgatan, Kaskisvägen, Kaskitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kasket ulkomailla

Ruotsissa Kaski oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kaski oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

9235117
Kasket Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 252 henkeä, joiden sukunimi oli KASKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каски tarkoittaa nimeä Kaski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasem Kaski tai Kaste Kaski.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaski.com, kaski.info, kaski.net, kaski.org, kaski.eu, kaski.fi, kaski.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaski i Finland. Surname Kaski in Finland.

©Tuomas Salste