Kaskilahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaskilahti

Kaskilahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kaskilahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 51

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaskilahti on noin sijalla 11 000.

Kaskilahti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaskilahti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaskilahti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kaskilahti

Kaskilahti (paikannimi)

Kaskilahti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaskilahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kaskilahti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каскилахти tarkoittaa nimeä Kaskilahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caskilachtj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaskilahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasem Kaskilahti tai Kaste Kaskilahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaskilahti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaskilahti i Finland. Surname Kaskilahti in Finland.

©Tuomas Salste