Kaskimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaskimäki

Kaskimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaskimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaskimäki on noin sijalla 12 000.

Kaskimäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaskimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaskimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1978–2000

Sana Kaskimäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaskimäki

Kaskimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaskimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaskimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaskimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaskimäenkatu, Kaskimäentie, Kaskimäki, Kaskimäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaskimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каскимяки ("Kaskimjaki") tarkoittaa nimeä Kaskimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caskimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaskimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaskimaki tai Kaskimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasem Kaskimäki tai Kaste Kaskimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaskimäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaskimäki i Finland. Surname Kaskimäki in Finland.

©Tuomas Salste