Käsmä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Käsmä

Käsmä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Käsmä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 178 max

v. 2014 235

v. 2015 238

v. 2016 237

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Käsmä on noin sijalla 3 300.

Käsmä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Käsmä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Käsmä on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Käsmä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Käsmä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Käsmä-nimisiä on 237.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925
Lakanneet yritykset
perust. 1981

Sana Käsmä tai Käsmän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Käsmä

Käsmä (paikannimi)Katuosoitteissa

Käsmä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Käsmä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Käsmä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Käsmänkuja, Käsmäntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Käsmä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кясмя ("Kjasmja") tarkoittaa nimeä Käsmä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Kasma tai Kaesmae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Käsmä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kasma.com, kasma.fi, kasma.info, kasma.net, kasmat.com, kasma.eu, kasma.name, kasma.org, kasmat.eu, kasmat.fi, kasmat.info, kasmat.name, kasmat.net, kasmat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Käsmä i Finland. Surname Käsmä in Finland.

©Tuomas Salste