Kaste: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaste

Kaste on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kasteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 66

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaste on noin sijalla 9 200.

Kaste-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaste on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaste ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1922

Kasteita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Kasteen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaste, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1912–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1993–1997

Sana Kaste esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Kaste osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kaste esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kasteentie, Kastekatu, Kastemaantie, Kastepolku, Kastetie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Kaste

Kaste on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Kaste oli yhtenä etunimenä 22 naisella. Samaan aikaan Kaste oli 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kasteet ulkomailla

Ruotsissa Kaste oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Kaste oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

661158
Kasteet Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 353 henkeä, joiden sukunimi oli KASTE.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Касте tarkoittaa nimeä Kaste. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kasten Kaste tai Kastehelmi Kaste.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaste

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaste i Finland. Surname Kaste in Finland.

©Tuomas Salste