Kataja-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kataja-aho

Kataja-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kataja-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kataja-aho on noin sijalla 9 400.

Kataja-aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kataja-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kataja-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kataja-aho

Kataja-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kataja-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kataja-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kataja-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kataja-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kataja-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катая-ахо tarkoittaa nimeä Kataja-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataia=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kataja-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Kataja-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kataja-aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kataja-aho i Finland. Surname Kataja-aho in Finland.

©Tuomas Salste