Katajalaakso: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Katajalaakso

Katajalaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Katajalaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katajalaakso on noin sijalla 20 000.

Katajalaakso-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Katajalaakso on melko pitkä nimi.

Katajalaakso on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Katajalaakso ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Katajalaakso

Katajalaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Katajalaakso on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Katajalaakso jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katajalaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katajalaakso, Katajalaaksonkatu, Katajalaaksonkuja, Katajalaaksontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Katajalaakso-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катаялааксо tarkoittaa nimeä Katajalaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cataialaxå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Katajalaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katajalaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Katajalaakso

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Katajalaakso i Finland. Surname Katajalaakso in Finland.

©Tuomas Salste