Kätkytniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kätkytniemi

Kätkytniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kätkytniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kätkytniemi on noin sijalla 17 000.

Kätkytniemi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kätkytniemi on melko pitkä nimi.

Kätkytniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kätkytniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Kätkytniemi

Kätkytniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kätkytniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kätkytniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kätkytniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kätkytniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kätkytniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кяткютниеми ("Kjatkjutnijemi") tarkoittaa nimeä Kätkytniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Kätkÿtniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kätkytniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Katkytniemi tai Kaetkytniemi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Käthe Kätkytniemi.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kätkytniemi i Finland. Surname Kätkytniemi in Finland.

©Tuomas Salste