Kattilamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kattilamäki

Kattilamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kattilamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kattilamäki on noin sijalla 15 000.

Kattilamäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kattilamäki on melko pitkä nimi.

Kattilamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kattilamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1936
Lakanneet yritykset
perust. 1951–1990

Sana Kattilamäki tai Kattilamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kattilamäki

Kattilamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kattilamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 20 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kattilamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kattilamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kattilamäenkatu, Kattilamäentie, Kattilamäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kattilamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каттиламяки ("Kattilamjaki") tarkoittaa nimeä Kattilamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cattilamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kattilamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kattilamaki tai Kattilamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Kattilamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kattilamäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kattilamäki i Finland. Surname Kattilamäki in Finland.

©Tuomas Salste