Katunpää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Katunpää

Katunpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Katunpäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katunpää on noin sijalla 18 000.

Katunpää-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Katunpää on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Katunpää ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Katunpää

Katunpää (paikannimi)Katuosoitteissa

Katunpää on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Katunpää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katunpää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katunpää. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Katunpää-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катунпяа ("Katunpjaa") tarkoittaa nimeä Katunpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Catunpä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Katunpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Katunpaa tai Katunpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katunpää.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Katunpää i Finland. Surname Katunpää in Finland.

©Tuomas Salste