Katvala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Katvala

Katvala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Katvala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 58

v. 2016 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Katvala on noin sijalla 10 000.

Katvala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Katvala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Katvala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Katvala

Katvala (paikannimi)Katuosoitteissa

Katvala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Katvala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Katvala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Katvalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Katvala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Катвала tarkoittaa nimeä Katvala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Catfwala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Katvala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kata Katvala.

Samankaltaisia nimiä kuin Katvala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Katvala i Finland. Surname Katvala in Finland.

©Tuomas Salste