Kaukiainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaukiainen

Kaukiainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaukiaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 372 max

v. 2014 329

v. 2015 325

v. 2016 323

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukiainen on noin sijalla 2 500.

Kaukiainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaukiainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1923

Kaukiaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 33 Kaukiaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaukiaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Koiviston maalaiskunta (10 vainajaa), Säkkijärvi (7), Viipuri (3) sekä Kuolemajärvi (3). Valtaosa asui Karjalan kannaksella ja Etelä-Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaukiainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1904–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2002

Sana Kaukiainen tai Kaukiaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaukiainen

Kaukiainen (paikannimi)

Kaukiainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaukiainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Kaukiainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaukiaiset ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli KAUKIAINEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукиайнен tarkoittaa nimeä Kaukiainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caukiain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaukiainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauko Kaukiainen tai Kaur Kaukiainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukiainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaukiainen.com, kaukiainen.fi, kaukiainen.eu, kaukiainen.info, kaukiainen.name, kaukiainen.net, kaukiainen.org, kaukiaiset.com, kaukiaiset.eu, kaukiaiset.fi, kaukiaiset.info, kaukiaiset.name, kaukiaiset.net, kaukiaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaukiainen i Finland. Surname Kaukiainen in Finland.

©Tuomas Salste