Kauko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kauko

Kauko on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaukojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 296 max

v. 1985 260

v. 2014 298

v. 2015 295

v. 2016 300

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kauko on noin sijalla 2 700.

Kauko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kauko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kauko on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kauko on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kauko ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 23 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kaukoja on 300.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Kaukoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Kaukon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaukojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (3 vainajaa) sekä Äyräpää (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kauko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1925–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Kauko tai Kaukon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kauko

Kauko (paikannimi)Katuosoitteissa

Kauko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kauko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kauko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukogränden, Kaukokuja, Kaukomaantie, Kaukonkatu, Kaukonkuja, Kaukonpolku, Kaukonraitti, Kaukontie, Kaukopohja, Kaukopää, Kaukostigen, Kaukotie, Kaukovägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kauko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Kauko

Kauko on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Kauko oli yhtenä etunimenä 10 687 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 260:s mies oli etunimeltään Kauko. Juuri etunimenä Kauko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 300 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (8 189 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (2 498).

Kaukot ulkomailla

Ruotsissa Kauko oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кауко tarkoittaa nimeä Kauko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caucå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kauko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaukomieli Kauko tai Kaur Kauko.

Samankaltaisia nimiä kuin Kauko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kauko.com, kauko.eu, kauko.fi, kauko.info, kauko.net, kauko.org, kauko.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kauko i Finland. Surname Kauko in Finland.

©Tuomas Salste