Kaukometsä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaukometsä

Kaukometsä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kaukometsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaukometsä on noin sijalla 17 000.

Kaukometsä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kaukometsä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaukometsä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1939

Sana Kaukometsän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kaukometsä

Kaukometsä (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaukometsä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaukometsä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaukometsä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaukometsäntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaukometsä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каукомется ("Kaukometsja") tarkoittaa nimeä Kaukometsä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caucometzä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaukometsä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaukometsa tai Kaukometsae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kaukomieli Kaukometsä tai Kaur Kaukometsä.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaukometsä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaukometsä i Finland. Surname Kaukometsä in Finland.

©Tuomas Salste