Kaunismäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kaunismäki

Kaunismäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kaunismäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 344 max

v. 2014 431

v. 2015 429

v. 2016 429

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kaunismäki on noin sijalla 2 000.

Kaunismäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Kaunismäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Kaunismäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Kaunismäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kaunismäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Eurajoki (4 vainajaa), Ilmajoki (4) sekä Nurmo (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kaunismäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1964–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Kaunismäki tai Kaunismäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Kaunismäki

Kaunismäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kaunismäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 109 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Kaunismäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kaunismäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kaunismäenkatu, Kaunismäenkuja, Kaunismäenraitti, Kaunismäentie, Kaunismäki, Kaunismäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Kaunismäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Kaunismäet ulkomailla

Ruotsissa Kaunismäki oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Каунисмяки ("Kaunismjaki") tarkoittaa nimeä Kaunismäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Caunismäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kaunismäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kaunismaki tai Kaunismaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kauno Kaunismäki tai Kaur Kaunismäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kaunismäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: kaunismaki.com, kaunismaki.fi, kaunismaki.net, kaunismaet.com, kaunismaet.eu, kaunismaet.fi, kaunismaet.info, kaunismaet.name, kaunismaet.net, kaunismaet.org, kaunismaki.eu, kaunismaki.info, kaunismaki.name, kaunismaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Kaunismäki i Finland. Surname Kaunismäki in Finland.

©Tuomas Salste